Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Omnimechek I

2008.04.27
 
Kép

Tűzlepke (Vágtázó) {Firemoth – Dasher}

Tömeg: 20 tonna (könnyű mech)

Mint a Ködhiúz kisebb testvére, a Tűzlepke az egyik legképtelenebb tervezésű gép a Csillagliga óta. Tömegéhez képest jobb fegyverzettel van ellátva, mint Belső Szférás megfelelői. Remek felderítő, az egyik leggyorsabb mech, melyet elláttak a myomergyorsító rendszerrel, a MASC-al is. Papírvékony páncélzatú, de szinte becélozhatatlanul gyors, ez az egyik legelterjedtebb klános mech, ha speciális feladatokról van szó.

Kép

 

 

Ködhiúz (Kis halál) {Mist lynx – Koshi}

Tömeg: 25 tonna (könnyű mech)

A Ködhiúz egy gyors felderítő mech, melyet a Drakónis Szövetség harcosai kereszteltek el Koshinak, azaz Kis halálnak. Gyakran vezetője felderítő csillagoknak és mivel Beagle-érzékelővel is el van látva, ritkán látni többüket egyszerre.

 

 

 

 

Kép

 

 

Kisróka (Uller) {Kitfox – Uller}

Tömeg: 30 tonna (könnyű mech)

A Kisróka egy multifunkciónális tervezésű gép, mely kategóriájához mérten igen változatosan szerelhető fel és képes kitartani egy Szférás közepes mech-el szemben is. Gyakran látni közepes gépekből álló csillagokban, ahol speciális feladatokat lát el nehezebb társainál. A Jádesólymok egyik kedvelt típusa.

Kép

 

 

Szitakötő (Puma) {Dragonfly – Puma}

Tömeg: 35 tonna (könnyű mech)

Ezt a könnyű mechet a Szféra harcosai tiszteletből keresztelték el Pumának. Erős fegyverzetet képes hordozni és egy közepes mech-el szemben is kitart, ha kell. Ez a modell igen kedvelt a Farkasok felderítő és gyorsreagálású csillagaiban.

 

 

Kép

 

 

Vipera (Szitakötő) {Viper – Dragonfly}

Tömeg: 40 tonna (közepes mech)

A Vipera nem tartozik a legjobban sikerült klános omnik közé, hiszen mind tűzereje, mind páncélzata elégtelen az osztályához képest. Jól manőverezhető, ezért inkább egy túlnőtt könnyű mech benyomását kelti, nem pedig egy közepes mechét. Ezért látni könnyű mechcsillagokban.

 

Kép

 

Jégmenyét (Fenris) {Ice ferret – Fenris}

Tömeg: 45 tonna (közepes mech)

A Jégmenyét egy teljesen idegen elgondolás a Belső Szféra hadvezéreinek a szemében, egy közepes osztályú felderítő gép. Bár fegyverzete és páncélzata erőteljesen közepes osztályúvá teszi, mégis gyorsabb a legtöbb könnyű mechnél, ráadásul Beagle-érzékelővel is el van látva. Éppen ezért a Jégmenyét a csatamezők egyik legmegszokottabb omnimech típusa

Kép

 

 

Nova (Fekete sólyom) {Nova – Blackhawk}

Tömeg: 50 tonna (közepes mech)

A Nova egy energiafegyverekkel felszerelt óriás varangyra hasonlít a leginkább. Az ugróképes gépnek átütő tűzerőt biztosít a rengeteg lézere, ám hamar túlhevül. Gyors és jól manőverezhető, amire szüksége is van, mert páncélzata nem bír túl sokat, könnyen a nehezebb gépek prédájává válhat. Szintén jellegzetes és elterjedt gépezet.

Kép

 

 

Viharmadár (Ryoken) {Stormcrow – Ryoken)

Tömeg: 55 tonna (közepes mech)

A Viharmadár megszokott látvány a klánok csatasoraiban, azonban a legközönségesebbek mindig is a Füstjaguároknál voltak. A Viharmadár rakétaarzenálja lehetővé teszi, hogy messziről felpuhítsa a célpontját, majd gyors mozgásával közel kerüljön hozzá, hogy erős lézereivel fejezze be a harcot. A Jaguárok gyakran szereltek gépágyút a Viharmadárra a lézerek helyett, ami megnövelte ugyan a tűzerejét, de lőszerproblémákhoz vezetett.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.