Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újratervezett klános gépek

2008.04.27

 

KépSáska 2-klán {Locust 2c}

Tömeg: 25 tonna (Könnyű mech)

Nagyobb, mint Szférás elődje, nagyobb tűzerőt és páncélzatot biztosít hasonló sebesség mellett, mint az eredeti Sáska. Mivel főként második vonalbeli gép, nem sokan láttak ilyet a harcmezőkön. Fő fegyverzete egy közepes impulzuslézer, mely fixen van telepítve a gép orrába.

 

 

Kép

 

Városimech 2-klán {Urbanmech 2c}

Tömeg: 30 tonna (könnyű mech)

Bár a Városimech sosem volt valami kedvelt mech, a klános verzió gyorsan utat talált több klán haderejébe is. A Coyote klán tudósai alakították ki a modellt az eredeti Városimechből, miután hosszasan elemezték az előd jó és rossz tulajdonságait. Nehézkesebb és lassabb lett elődjénél, viszont sokkal nagyobb tűzerőt képes bevetni, ami kiváló harcigéppé teszi a városi összecsapásokban.

Kép

 

Jenner 2-klán {Jenner 2c}

Tömeg: 35 tonna (könnyű mech)

Talán az egyik legjobban manőverezhető gép, ami csak létezik. Sokkal nagyobb tűzerőt hordoz, mint az eredeti Jenner, ami ideális tűztámogatóvá teszi a könnyűmech csillagok számára.

 

 

 

Kép

 

 

 

Kommandós 2-klán {Commando 2c}

Tömeg: 30 tonna (könnyű mech)

A kommandós újragondolt verziója, mely illeszkedik a klános katonai doktrínához. Gyorsabb, erősebb, mint elődje, ám mindezek ellenére, a Kommandós 2-klán csupán egy második vonalbeli egység, melyet a helyőrségi csapatokban lehet fellelni.

 

 

Kép

 

 

Árnyéksólyom 2-klán {Shadow hawk 2c}

Tömeg: 45 tonna (közepes mech)

Az Árnyéksólyom egy igen sokrétű közepes mechnek lett tervezve, melyet aztán az Exodust követően a klánok ízekre szedtek, hogy miután újra összerakják, egy félelmetes harcigépet alkossanak a helyőrségeik számára. Az új gép, mely csak nyomokban hasonlít az elődjére, igen jólsikerült konstrukció, mely mindenféle feladat ellátására kiválóan alkalmas. Kemény ellenfél lehet egy Szférás mechnek, még a nagyobb súlycsoportokból is.

Kép

 

Clint 2-klán {Clint 2c}

Tömeg: 50 tonna (közepes mech)

Az eredeti Clint nem volt egy jól sikeredett tervezés, s ezen a klánok sem tudtak igazán változtatni. Erősebb lett, míg megtartotta elődjének azon előnyeit, hogy gyorsan gyártható és könnyen javítható, ám még így is csak helyőrségi csapatokba alkalmazzák, nem túl nagy sikerrel. Általában szabadvérű pilóták kapják ezeket a gépeket.

 

Kép

 

Púpos 2-klán {Hunchback 2c}

Tömeg: 50 tonna (közepes mech)

Ez a gép szinte semmit nem változott, csupán annyit, hogy a másik vállára is került egy ultra-gépágyú. Ugróképes, szívós mech, olyan tűzerővel, ami képes egyből megnyomorítani más gépeket. Hátránya, hogy közelharcra tervezték, a városi harcokban azonban otthon van. Minden klán előszeretettel alkalmazza frontvonalbeli egységeinél.

Kép

 

 

Wyvern 2-klán {Wyvern 2c}

Tömeg: 55 tonna (közepes mech)

A Wyvern egy ősi, Csillagligás tervezésű mech, mely kihaltnak számít a Belső Szférában, s a klánoknál is ritka. Csupán a fegyverzetét és páncélzatát cserélték modernebbre, maga a gép maradt a jó öreg Wyvern.

 

 

 

Kép

 

Griff 2-klán {Griffin 2c}

Tömeg: 60 tonna (nehéz mech)

Akárcsak az Árnyéksólyom, a Griff is egy sokrétű közepes mech volt, amit a klánok ismét összeraktak a maguk logikája szerint. Bár nem hasonlít az elődjére, a klánok megtartották a gép eredeti nevét. Helyőrségi csapatok többfunkciós gépei, melyeket csak kis számban lehet fellelni.

 

 

Kép

 

Főnixsólyom 2-klán {Phoenix hawk 2c}

Tömeg: 60 tonna (nehéz mech)

A Főnixsólyom klános verziója nehezebb, páncélozottabb és erősebb a tűzereje. A típus megtartotta elődje legendás úgróképességét, amely nagyban megnöveli a lomha gép mozgékonyságát. Frontvonalbeli és helyőrségi csapatoknál egyaránt előfordul, különösen gyakori a Szellemmedvék körében.

 

 

Kép

 

Karabélyos 2-klán {Rifleman 2c}

Tömeg: 65 tonna (nehéz mech)

A klános modellnek nem sikerült kinőnie az előd hőkezelési problémáit, ami nagyon behatárolta a gép használhatóságát. Ezért aztán kissé átszabták az eredeti tervezést, ezáltal egy kiváló tűztámogató és légvédelmi mechet kaptak eredményűl. Az eredeti Karabélyossal ellentétben nem külső érzékelő-antennája van és fegyverzetét is tisztán impulzuslézerek alkotják a nehézkesebb gépágyúk helyett.

Kép

 

 

Guillotine 2-klán {Guillitune 2c}

Tömeg: 70 tonna (nehéz mech)

Az Exodus során Kerenszkij csapatai rengeteg Guillotine-t vittek magukkal. Pontosan ezért döntöttek úgy a klánok, hogy áttervezik és átépítik őket, amivel gyorsan és egyszerűen juthattak erős mechcsapatokhoz. Idővel azonban a Guillotine 2-klán elavulttá lett, így már csak a második vonalbeli és a Solahma csapatok körében használatos. Fegyverzete és tűzereje azonban így is felülmúlja a legtöbb Szférás modellét.

Kép

 

 

Orion 2-klán {Orion 2c}

Tömeg: 75 tonna (nehéz mech)

Az Oriont, Kerenszkij választott mechjét a klánok érzelmi okoból tartották meg, ám hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nem képes felvenni a versenyt az újabb generációs klános gépekkel és az omnimechekkel, ezért végül az Orion is újra lett tervezve. Az eredmény egy erőteljes, nagy tűzerejű, viszonylag mozgékony mech lett, mellyel büszkén meneteltek csatába a pilótáik. A klánok teljes haderejében fellelhetők, legnagyobb számban azonban a Farkasok használják és állítják elő.

Kép

 

 

Csatapöröly 2-klán {Warhammer 2c}

Tömeg: 80 tonna (rohammech)

A Csatapöröly legendásan pusztító gépezet, melyet a klánok még halálosabbá tettek. Két ionágyúja, rakétakilövője és öt közepes impulzuslézere halálossá teszi minden Szférás mech számára, mely csak előfordul az Útódállamokban. Igazi rohammech.

Kép

 

 

Martalóc 2-klán {Marauder 2c}

Tömeg: 85 tonna (rohammech)

Ha elhisszük, hogy a Martalóc az egyik leghalálosabb létező mech, akkor a klános verzió egy elképzelhetetlen rémálom lehet számunkra. Erőteljes, vastag páncélzata lehetővé teszi, hogy sok találatot tudjon elviselni, míg erőteljes fegyverzetével összezúzza ellenfeleit. A gépnek három fix ionágyúja van, melyet két közepes lézerrel vagy impulzuslézerrel szoktak kiegészíteni, bár előfordul, hogy rakétakilövőket aggatnak rá. Viszonylag lassú, ám ugróképessé tehető rohammech.

Kép

 

 

Felföldi 2-klán {Highlander 2c}

Tömeg: 90 tonna (rohammech)

A Felföldi klános változata egy igazi erőgép. Lassú, viszont ugróképes. Tűzereje elrettentő, nagy távolságból képes pusztítani. Bár vastag páncélzattal látták el, nem sok mech van, amely képes hozzá olyan közel kerülni, hogy kárt tehessen benne.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.