Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könnyű mechek II

2009.02.20

KépNexus

A Nexus egy Amaris-érás tervezés, melyet Jackrabbit néven a trónbitorló seregeinek felduzzasztására terveztek. Miután Kerenszkij tábornok letörölte Amaris seregeit a színről, a Jackrabbit feledésbe merült egészen a Kláninvázióig. Mikor elkerülhetetlenné vált a konfrontáció a Klánok és a Komsztár között, rengeteg elfeledett modell terveit vették ismét gyártásba, hogy a Komgárda sorait feltöltsék. Ekkor született újjá a Jackrabbit, immár Nexus néven. Az öreg modell ismét esélyt kapott, hogy szembeszegülhessen Kerenszkij seregeivel, és a 3052-es Tukayyidi csatában kiválóan debütált. A Nexus eredetileg csak a Komsztár csapatai számára készült, ám a szervezet kettéhasadása után a Blake Szava is megtartotta a modellt csapatainak sorai között. A Nexus meglepően hatékony könnyűmech, eltérő változatai speciális feladatok ellátásában is megállják a helyüket.

KépNighthawk (Éjsólyom)

Egy rendkívül mozgékony és osztályához képest átütő tűzerejű csatamech. Viszonylag ritka a Marik seregeken kívül, akik viszont előszeretettel használják ezt a kiváló modellt.

 

 

 

 

 

 

 

 

KépOsiris (Ozírisz)

Egy viszonylag új tervezésű könnyűmech, melyet a leggyorsabb fellelhető mechnek tartanak a Belső Szférában. A 35 tonnás harcigép brutális sebessége mellé erős fegyverzet is társul, mellyel jelentős károkat képes okozni ellenfeleinek, mielőtt elhúzná a csíkot. Egy 6-os RHR kilövő, egy géppuska, három közepes lézer és négy könnyűlézer várja, hogy az iszonyatos tempójú vágta végén egy ellenséges mech páncélzatába tépjen.

 

 

 

 

 

KépOwens

Az Owens kezdetben nem volt több, mint a klános Nova omnimech terveinek Belső Szférás kivitelezése, mely végül egy új mech születéseként végződött. A 35 tonnájához képest nem túl fürge, viszont fegyverzete szabadon variálható. Két rakétakilövőt lehet rá felszerelni (RHR vagy NHR) és általában egy nagy lézert vagy két impulzus lézert hordoz. A modell speciális kialakításából adodóan nincs lehetőség a törzs rotálására, így a gyorsan mozgó célpontok követése gondot okozhat a pilóták számára...

 

 

 

 

 

KépPack hunter (Falkavadász)

A Falkavadász egy nagyon különös elképzelés szerint megtervezett gép. Az elképzelés azon alapult, hogy egy nagyobb, jobban felfegyverzett mech feladatát több kisebb, kevésbé felszerelt mech láthatná el. Ennek szellemében született meg az ugróképes Falkavadász, mely vagy egy ionágyúval vagy egy mMágneságyúval van felfegyverezve. Ezek a gyors kis mechek összedolgoznak a harcmezőn, pont úgy, ahogy egy farkasfalka is teszi amikor vadászik. És sok gyorsan mozgó célpontra nehezebb tüzelni, mint egy nagyobbra, ezért túlélési esélyük meglepően jó...

KépPanther (Párduc)

A 35 tonnás Párducok alkotják a Drakónis Szövetség seregeinek derekát. Egész századok szerveződnek ezekből a gyors de veszélyes gépekből, melyek képesek nagyobb célpontok gyors ledöntésére is. A Párduc fegyverzetét egy növelt lőtávú ionágyú és egy 4-es RHR kilövő alkotja.

 

 

 

 

 

 

 

 

KépRaven (Holló)

A Raven egy régi Kapellán modell, melyet minden idők legjobb felderítő gépének tartanak. A 35 tonnás Raven a kifinomult elektronika teljes tárházával el van látva, így képes lekapcsolt, rejtőzködő gépeket is érzékelni, míg őt magát nehezebb észrevenni. A Raven erőteljes fegyverzettel lett ellátva, ami lehetővé teszi számára, hogy mélyen az ellenséges területeken is jó esélye legyen a túlélésre.  Két közepes lézer, egy 5-ös NHR és egy 6-os RHR kilövő alkotja a fegyverzetét, melyet egy NARC célmegjelölő rakétakilövő egészít ki.

 

 

 

 

KépRazorback (Pengehát)

A Razorback a legújabb Lyrán modellek egyike, mely pont a polgárháború kirobbanásakor került a Lyrán csapatokhoz. A rohammech szerető lyránok nem sok remény fűztek ehhez a kis felderítő és gyalogságelhárító géphez, a Razorback azonban felülmúlta a várakozásaikat és remek harci gépnek bizonyult. Mozgékony utcai harcos, két géppuskával, egy 5-ös NHR kilövővel és egy impulzus-lézerrel felfegyverezve.

 

 

 

 

 

 

KépStiletto (Tőr)

A Stiletto nem több, mint a klános Tűzsólyom Belső Szférás változata. Ez a mech meglepő sebességgel képes közlekedni, viszont páncélzata nem túl bíztató egy komolyabb harci szituációban. Egy 5-ös NHR kilövő és négy közepes lézer alkotja a gép fegyverzetét...

 

 

 

 

 

 

 

 

KépStinger (Fullánkos)

A Stinger egy Csillagligás modell, mely a Belső Szféra seregeinek mindegyikében megtalálható. Általában kiképzésre vagy felderítésre használják, harcra nem igazán alkalmas. A fegyverzetét mindössze egyetlen lézer alkotja. Ugróképes és gyors, 20 tonnás gép.

 

 

 

 

 

 

 

 

KépTalon (Karom)

Egy nagyon gyors könnyűmech, melyet a Kell Kopók terjesztettek el a Belső Szférában. A Talon felderítő szakaszok parancsnoki gépeként használatos, vagy gyors lecsapást és menekülést kívánó megmozdulásokra (üss-és-fuss!). Fegyverzetét tekintve több változat is ismert a gépből...

 

 

 

 

 

 

KépUrbanmech (Városimech)

A 35 tonnás Urbanmech kifejezetten városi összecsapásokra lett kifejlesztve. A modell szolid megjelenése erőt sugall, míg tűzereje kivételes a súlyához mérten. Az Urbanmech alapból ugróképes, ami jobb manőverezőképességet biztosít számára a városokban folytatott összecsapásokban. Miliciákban gyakran használják rendfenntartó feladatok ellátására. Fegyverzete egy 10-es kaliberű gépágyúból és egy közepes lézerből áll.

 

 

 

 

 

 

KépValkyrie (Valkűr)

A Valkűr egy sokoldalú, megbízható, ugróképes könnyűmech, mely leginkább a Davion ház seregeire jellemző. Egy gépágyúval és egy 10-es NHR-vetővel van felszerelve, ami a sebességével kombinálva komoly ellenféllé teszi ezt a törékenynek tűnő gépet. Tökéletes ellenfél egy Párduc számára...

 

 

 

 

 

 

 

KépWasp (Darázs)

A Darázs egy gyors, ugróképes felderítő, mely főleg a Lyrán és Davion seregekben van jelen. Kifinomult elektronikával van felszerelve, ami ellensúlyozza gyenge fegyverzetét, amely egy lézerből és egy 2-es RHR kilövőből áll. A modell a nevét az ugrórakétái álltal kiadott zsongó hangnak köszönheti, mely olyan, mind a darázs döngése.

 

 

 

 

 

 

 

 

KépWolfhound (Farkaskutya)

A Farkaskutya a Kell Kopók jellegzetes mechje, melyet maga Morgen Kell tervezett. A 35 tonnás mech több meglepő tulajdonsággal is bír. Katapultáláskor nem a pilótaülés távozik a gépből, mint a többi mech esetében, hanem az egész fej távozik a gépből. A fegyverzetet csak energiafegyverek alkotják, ezért nincs szüksége lőszerutánpótlásra, ami ideálissá teszi arra, hogy az ellenséges hátországban tevékenykedjen. Páncélzat terén sem lehet panasz a Farkaskutyára, viszont igaz, hogy lehetne kicsit gyorsabb is...