Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Omnimechek II

2008.04.27

 

Kép

Veszett kutya (Keselyű) {Maddog – Vulture}

Tömeg: 60 tonna (nehéz mech)

A Veszett kutya alapvetően egy tűztámogató mech, melyet figyelemreméltó tűzerővel szereltek fel a súlyához képest úgy, hogy emellett kellően páncélozott az egész gép. Gyors és jól manőverezhető gép, hátránya azonban a rossz hőelvezető képessége, gyorsan túlhevül. Ennek ellenére szakavatott kezekben halálos veszélyt jelent minden gépezetre a harcmezőn. Nincs gép, amely több rakétakilövőt lenne képes hordani, mint a Veszett kutya! Külön érdekessége a gépnek a törzs sajátos formája, mely egy mérnöki csoda a maga nemében.

Kép

 

Pokolhozó (Loki) {Hellbringer – Loki}

Tömeg: 65 tonna (nehéz mech)

A Pokolhozó az egyik legjellegzetesebb felépítésű omnimech amellyel a harcmezőn találkozni lehet. Jellegzetesen változatos és eszementnek tűnő fegyverzetet hordoz, ezzel nyerte el a szférás kódnevét is. Erőteljes páncélzat, jó hőelvezetés és manőverezőkészség jellemzi ezt a gépet, mely a Jádesólyom harcosok egyik kedvence. A ball vállán hatalmas reflektort hordoz, amivel éjszakai ütközetben felbecsülhetetlen segítséget nyújthat fegyvertársainak és a tűztámogató gépeknek. A Pokolhozó az egyik legdurvább tűzerejű omnimechek közé tartozik, mely tényt a Belső Szféra kelletlen leckék árán tanult meg...

Kép

Tűzidéző (Thor) {Summoner – Thor}

Tömeg: 70 tonna (nehéz mech)

Mikor a Tűzidézőt megtervezték, a klános mérnökök olyan híres vagy hírhedt gépektől vettek ötleteket, mint a Csatapöröly, a Martalóc vagy a Viktor. A Tűzidéző az egyik legrettegettebb omnimech, nem véletlenül. A 70 tonnás gépezet erős páncélzattal van felszerelve és olyan fegyverzettel amely minden hatótávolságon belül használható és igen változatos. A Tűzidéző hatalmas károkat képes okozni a fegyvereivel és akár össztüzet is zúdíthat ellenfeleire a túlhevülés kockázata nélkül. Ráadásul ez a hatalmas gép ugróképes is, egyszerre 150 méteres távot képes átszelni ugrásonként. Szokatlan felépítése és megjelenése gyakran elbizonytalanítja ellenfeleit, ami felbecsülhetetlen előnyt jelenthet neki a harcmezőn..

Kép

 

 

Prérifarkas (Vadmacska) {Timberwolf – Madcat}

Tömeg: 75 tonna (nehéz mech)

A Prérifarkas az egyik legelterjedtebb klános omnimech, amelynek vastag páncélzata, erős fegyverzete és jó manőverezőképessége van. A Veszett kutyához nem csak az alvázkeretében hasonlít, de megörökölte annak rossz hőelvezető képességét is. Ennek ellenére igen kedvelt típus, amely mindenféle feladatra alkalmas. Általában tapasztalt harcosok vagy tisztek kapnak ilyen gépeket, frissen végzett harcosok ritkán. A Prérifarkas a klánok szimbóluma, hiszen ez a típus volt az első klános omnimech, amivel a Belső szféra katonái harcban találkoztak... A Vadmacska elnevezést a Komsztár kardinálisa adta neki, mert a gép olyan, mintha a Martalóc és a Katapult keveréke lenne (Mad Cat – Marauder + Catapult).

Kép

 

Gargoyle (Naszád) {Gargoyle – Man o' War}

Tömeg: 80 tonna (rohammech)

A Gargoyle egy kegyetlen közelharcos a klánok soraiban. A hatalmas és zömök felépítésű rohammech olyan fegyverarzenált képes hordozni fegyvergondoláiban, amellyel bármelyik mechet képes kibelezni vagy nyomorékká lőni. A típus legnagyobb hibája, hogy minden fegyvergondola a karjaiban kapott helyet, ha azoktól megszabadítják, akkor fegyvertelenné válik ez a lomha óriás.

Kép

 

 

Harci sólyom (Masakari) {Warhawk – Masakari}

Tömeg: 85 tonna (rohammech)

A Harci sólyom az egyik legpontosabb omnimech. Hatalmas tűzerejével már messziről képes rommá lőni ellenfeleit, lassúságát és rossz manőverezhetőségét pedig ugróképessége enyhíti. Erőteljes páncélzatával és részecskeágyúinak össztüzével könnyen megnyomoríthat egy Óriás farkast is, azonban a Harci sólyom is hajlamos a gyors túlhevülésre. Tapasztalt harcosok vagy magas rangú tisztek gyakran vezetnek ilyen gépeket a csatában. Alváza megegyezik az Óriás farkaséval.

Kép

 

 

Halálosztó (Gladiátor) {Executioner – Gladiator}

Tömeg: 95 tonna (rohammech)

A kláninvázió alatt ez az ugróképes, masszív óriás szinte legyőzhetetlennek bizonyult. Iszonytató tűzerejével és tömör, vastag páncélzatával ez a gép a párbajok abszolút királya. Tömegéhez képest meglepően mozgékony gépezet, melyet leginkább a Szellemmedvék soraiban lehet látni.

 

Kép

 

 

Óriás farkas (Nagyhalál) {Dire wolf – Daishi}

Tömeg: 100 tonna (rohammech)

A leghatalmasabb és legfélelmetesebb gépezet, amely a harcmezőn csak előfordulhat. Nincs olyan gépezet, amely szemtől-szembeni küzdelemben képes lenne kilőni egy Óriás farkast. Masszív páncélzata szinte minden támadást kibír, míg tűzerejével pillanatok alatt képes rommá lőni ellenfeleit. Azonban az Óriás farkas nagyon lomha, rossz a manőverező készsége és nagyon gyorsan túlhevül, könnyen prédájává válhat a "falka-taktikának". Nem képes ugrani sem, mégis közkedvelt a klánosok körében.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.