Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Batman - Sötét lovag

2010.03.30

Kép      A sztorit biztos ismeri mindenki, ha mást nem, másoktól, mert Batman immár a kultúránk része lett (ez pedig nem biztos, hogy pozitív dolog...). Ezért tehát felesleges elregélni, hogy a sablonos megjelenésű denevércsávó éjszakánként Dredd-bírót játszik, csak kisebb stukkerrel. Hanem nem is ő a lényeg ez esetben, hanem a balra látható vidám úriember.

     Miért Ő? Mert ezt a filmet egyedül Joker karaktere viszi el, nélküle üres és sablonos semmitmondó film lenne az egész. Joker ellenben imádnivaló, szenzációs és abszolút zseniális, igazi, karakteres rosszfiú. Vagy nem is olyan rossz? Elvégre nagyon sok igazság van mindabban, amit mond vagy tesz, tehát felfogható egyfajta társadalomkritikának is.

     Pár dolog persze nem tisztázódik, mint Joker kinézetének az oka, de ez azért lehet, mert eléggé folytatást követelővé igyekeztek tenni a film végét. Hogy hogyan? Aki elhiszi azt, hogy a vége egy rendes lezárás, az még nem nőtt fel! Batman sötét oldalra kényszerítésével nyíltak csak meg az igazi lehetőségek a történetvezetés szempontjából! De ez majd úgyis kiderül, mennyire elég a forgatókönyv írók népes táborának...

     Végezetül: Gyerekek! Ne próbálgassátok otthon a bohóc bűvésztrükkjét, mert sírás lessz a vége!