Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Star Wars VIII

2017.12.17

   Szóval, Disney jött, vett és mindennek a közepébe belecseszett. Mert lássuk be legalább mi, ha már Mickey-egér síkbarom, csőlátású patkány, hogy: A Star Wars nem Hamupipőke és nem a Kis hableány. Mert nem és pont.
   Hogy mivan? Ha tetszett a teljesen blőd és ezer sebből vérző "Ébredő Erő", akkor - azt leszámítva, hogy komoly baj van veled, vagy 2000 után születtél - az Utolsó Jedik sem fog semmi komolyabb lelki meglepetést biztosítani. Pont. És lehet, hogy eddig kissé dühös a hangnem, de ez van akkor, ha olyasmit tolnak az ember képébe, ami silány utánzat, puszta tákolmánya egy csomó előzményből egy-az-egyben kikapott ötletnek. Szóval pont.
   De mivel esetleg nem mindenki 15-17 évesnél idősebb, most legyünk korrektek. OK. Nekik, ha nem nagyon látták a többi, Lucas-féle részeket, bejöhet. Ha mást nem, hát Rey karaktere, aki totál pont azért van, mert Disney kis hableányt akart a csillagok közé, pedig nem tudom hol jött le nekik, hogy Mici Mackó talán ewok lehet... Korrektség, elfogulatlanság, mert tudunk ilyet: Erős közepes a film. Van még benne jóság, bocs ezért az egyértelmű mondatért. De inkább gép már, mint ember, szóval a jóság nem meghatározó. Szóval ez a rész olyan, mint Darth Vader, csak a menőség marad el tőle.
- Király az új szuper-csillagromboló. Tényleg az. Még hihető is, hogy brutálisnak tervezték, mert szép és combos a megjelenése.
- Ben Solo végre önálló döntést hoz. Bocs, most már Kylo Ren, de attól még önálló döntést hoz. Ez jó, kezd hasonlítani Vader-re. Csak kevésbé menő. Spoiler: Azért kissé gyengén megírt rész, ahogy kettévágja a brutálszuper-gigamega-főnők Snoke Nagyurat. Mondjuk ilyen névvel, hogy Snoke, csoda, hogy eddig Ő volt a főnök...
- Rey mi a jó Gézának pedálozik, mikor már az előző részben is ösztönösen terminátor volt. Hiba, mostanra kellene azt a formát hozni, úgy hihető lenne. Így sír, hogy kellett nekik egy szuper-giga... Inkább itt befejezem, mert korrektség, ugyebár. De legalább messze a legjobban kinéző Jedi Yoda halála óta...
- Űr-tengeri-malac... No ezt hagyjuk, ezért még valakinek meg kell halnia vérnek árjában s tengernyi kínoknak közepette. Nincs mentség, inkább egy légiónyi Jar Jar Binks, akiket egy ewok vezet Csubakka hátán lovagolva.
- Luke ábrázata. Szuper. Kiváló. Tényleg! Bölcsnek hat, csak ne dühítsd fel, mert akinek ilyen ábrázata van, az vagy száműzött Jedi vagy Diktátor. De tényleg tök jó, valahogy elmélyítette a nem túl ***** szerepét a filmben.
- A gonoszok serege. Erről szólna a film főleg? Vagy ez most mi? Ebben a részben olyan, mintha nem tudták volna, mi legyen velük: Szuper-erős rosszfiúk gyülekezete vagy négerek kiabáló gyülekezete. Amúgy egy erősen náci-hajlamú haderőben egyébként is fura volt egy fekete, ezért is szökhetett a jó Finn meg, nem másért. Szóval ez most nem volt világos, de talán így akarják felvezetni a sz****á alázott lázadók végső győzelmét... Talán.
   És itt inkább befejezem, mert aki látta, tudja, miről volt itt szó s még talán egyet is ért. Aki meg nem látta, az lehet, most már nem is akarja. Ha mégis, spoiler: Tudni fogod, mi fog történni, mert minden előre megjósolható, még az is, amit ők "csavarnak" vagy "meglepetésnek" terveztek. Sajnos. De ha nagyon nincs más, akkor nézhető. Egyedül is többet ér, mint a Szulejmán összes része együttesen, bár ez nem nehéz, tudom!