Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pathfinder (2007)

2011.05.31

pathfinder2007.jpg     Az ugyebár köztudott tény, hogy nem Kolombusz fedezte fel Amerikát, hanem előtte jó ötszáz évvel markos, derék viking legények tették tiszteletüket az Újvilágban. Ez ennek a filmnek a témája, a viking rablóhadjárat Amerikában. A felállás tiszta: Gonosz, kegyetlen vikingek a visszamaradt ám békés indiánok ellen, akik nagyon de nagyon megszívták. Legalábbis megszívták volna, ha nem találnak egy túlélő viking fiút, akit felnevelnek, így lojális és erős védelmezőre tesznek szert. Mikor pedig a fiú felnő, szerelmes lesz és az élet hasonló nagy dolgaival kezdene foglalkozni, népe, a viking ismét visszatér, hogy kiontson több tonna belet.
     Hősünk persze szembeszáll velük, harcol, trükközik, végül győz, mert ő is viking és viking ellen viking ér csak valamit, szánalmas indiánoknak csak meghalós szerep jutott.
     Hogy mindez meseszerű? Persze, hiszen ez a film lényege: szórakoztasson, mégha ezer meg ezer kérdés is tátong tárva nyitva benne. De látványos és szórakoztató, így igazán csak a végcím után kezdünk el gondolkodni, hogy hé! Ez nem így volt töriből, mikor az öreg Ericson volt a téma! Sebaj, mert a film nem a valóság, szóval nézzétek meg, élvezzétek, aztán döntsetek róla, nektek bejött-e vagy sem...