Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ragadozók

2010.09.06
Kép      Nos, érdekes helyzet áll fenn a Ragadozók című film kapcsán, hiszen maga a film, nos, lett amilyen lett. Azt mindenki tudja, hogy a két AvsP film teljesen elcseszte a két legendás lény renoméját, ezért sokan azt várták, Nimród bátyó rendet fog tenni...
     Ez nagyjából meg is történt. A film jó, nézhető, sőt szórakoztató, mégha nem is teljesen hibátlan. Persze lehet habzó szájjal ugatni, hogy ratyi 3d csoda effektek nélküli film, milyenmárwazzehe! Ám egy film nem attól lesz jó, hogy teletömik vizuális trükkökkel, az gyakran tönkrevág mindent! Ebben a filmben is inkább a színészi játék és nem a gépi effektek dominálnak. Ebből a szempontból rendben van a movie, de rendesen.
     Sok viszont a logikátlanság benne, ami sokat ront az összképen. Az egyik ilyen, hogy a fenének kell elmesélni a Ragadozó 1 történetét? A másik logikátlanság pedig az volt, ahogy összeválogatták a vadakat! Mert a spec-osztagosok még oké, de egy késes börtönlakó? Továbbá az öreg "Morpheus" tettei és elhalálozása is igen logikátlan és összecsapott, mintha siettek volna már nagyon vele... Ami viszont nagyon nagy pont a film javára, hogy végre láthatunk renegát ragadozókat, akikkel becsületesebb társaik harcban állnak! Bizony, a filmben látható predek száműzött, törvényenkívüli klán! Emiatt is különleges a külsejük és a vadászstílusuk (kutyás üldöztetés, csapdaállítás, csupa nem ragadozókra valló, becstelen módszer)!
     A végeredmény tehát az, hogy a Ragadozók jó film, de nem olyan jó, mint lehetett volna! A ragadozók renoméját helyretette, már csak az alieneké várat magára, hát hajrá!