Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sherlock Holmes

2010.03.01

Kép Sherlock Holmes

Nos, nem nagyon szeretem a detektív történeteket, így ezeddig a híres\hírhedt Holmes sem nagyon hozott lázba. Eddig.

A film már egy éles helyzettel kezd ahol a rosszfiú éppen rossz dolgokat művel (a szüzek feláldozása rossz dolog, hiszen másra is lehetne őket használni, bár ez magánvélemény :P), amiért jól kap is a kis fejére. Miután pedig felakasztották, kezdődik az igazi móka...

Holmes és Watson éppen válságos időszakát éli, hiszen Watson nősülni és költözni készül, ami nem tetszik Holmes-nak, aki hisztis gyerekként viselkedik, egyébként pedig imádnivalóan szemét, de tényleg. Szóval ebbe a vidám időszakba csap a villám, avagy az új meló, mely némi varázslattal kecsegtet, és mindenki el is hiszi a dolgot, de komolyan, még maga Holmes is.

Persze ettől még fog az agya és megoldja az ügyet, de ezt nem lőném le, mert zseniálisan van megcsinálva, ezt látni kell, át kell érezni, hogy aztán mindenkinek a földön csattanjon az álla és hülyézze magát vakságáért!

Akcióban nem lesz hiány, hiszen Watson háborús veterán, Holmes pedig igazi ketrecharcos (vagy minek hívták őket akkoriban), szóval ha kell, osztják az észérveket két kézzel. Kelleni pedig kelleni fog, nem is kicsit.

Szóval, ez nem egy tipikus detektív történet, inkább pörgő akciófilm, melyhez Holmes zsenije tökéletes adalékként szolgál. Aki nem megrögzött krimis, annak erős a gyanúm, hogy tetszeni fog a film, vagy ha már megnézte, akkor tetszett, szóval nem érdemes kihagyni, nem hagyja unatkozni a nézőt. Ráadásul nagyképernyőn még jobb HD DVD-ről lejátszva!