Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Speckó-lecsó paradicsom nélkül

2010.10.21

Hozzávalók 2 főre:

2 fej lilahagyma
2 fej vöröshagyma
1 egész karalábé
3-5 szál sárgarépa
5-7 tv paprika
Ízlés szerint kolbász vagy szalonna darabkák
2-3 kiskanál méz
1-2 kiskanál citromlé vagy ecet
1,5-2 evőkanál margarin vagy vaj
3-4 tojás
Bors és majoranna

 

     A hagymákat, karalábét és a sárgarépát feldaraboljuk és kevés olajon feltesszük az esetlegesen melléjük vagott kolbásszal vagy szalonnával (esetleg mindkettővel). 1-2 percig hagyjuk őket a forró olajban "futni", mielőtt hozzájuk adjuk a lecsóhoz felszeletelt paprikát és felöntjük annyi vízzel, amennyi érzésünk szerint el fog majd forrni (kb. 1-1,5 dl\fő). Ekkor kerül az egészre a margarin (vaj), a méz és a citromlé (ecet) is. Ezután időnként jól megkavarjuk az egészet, miközben készül.
     Közben a tojásokat összekeverjük, borssal, majorannával fűszerezzük. Mikor már minden alkotóelem megpuhult (a répa és a karalábé a mérvadó!), ráöntjük az egészre a fűszeres tojást és az egészet szépen összekavargatva készre sütjük. Mikor a puhultság végett kostólgatjuk, figyeljünk oda, hogy elég fűszeres-e az egész? Ha nagyon édesnek érezzük, kicsit sózzuk meg (nem mindig kell a só bele...)!