Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Turbósított egzotikus lecsó

2010.10.23

Hozzávalók 2 főre:

3 fej hagyma
3-4 paradicsom
5-6 nagyobb paprika
1 fiatal, kemény padlizsán (ne legyen nagyon magos!)
1 lecsurgatott, felkockázott ananász konzerv (így egyszerűbb)
1 lecsurgatott kukorica konzerv (lehet gyorsfagyasztott kukorica is)
1 gombakonzerv (friss gombával jobb)
1 kis doboz\konzerv paradicsomszósz
Bazsalikom, majoranna
1 evőkanál ecet

 

     Minden zöldséget felkockázunk (a padlizsánt nem kell megpucolni!), ha kell, a gombát és az ananászt is! A paprika és a paradicsom kivételével mindent felteszünk olajon melegedni egy 5-7 percre. Ezután kerül mellé a két kimaradt zöldség, melyekkel még további 5 percet hagyjuk rotyogni az egészet. Ezután ráöntjük a paradicsomszószt, hozzáadjuk az ecetet és a fűszereket, majd folyamatos kevergetés mellett még 5-10 (de inkább 8-10) percig főzzük össze. Ezután az egészet állni hagyjuk, hogy hűlés közben az ízek "összeérjenek", majd egy 15 perc múlva tálalhatjuk az egészet.