Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ananászos piskóta

2010.04.18

Hozzávalók:

8 tojás

Cukor

Liszt

1 zacskó sütőpor

1-2 ananászkonzerv vagy ananász (ha van, aki szenvedjen vele)

     A 8 tojás fehérjéjét elválasztjuk a sárgájuktól, majd a fehérjét elkezdjük felverni. Mikor kezd alakot ölteni a fehérjehabunk, beleszórunk 8-10 evőkanál (amivel a levest esszük) cukrot és tovább verjük (ezt géppel is lehet, ha valaki nem akar vaskos izomzatot). Végül belekerül a sárgája is, majd az egészet jól összekeverjük, hogy egyenletesen eloszoljon a habban a dolog. Még hozzáadunk egy csomag sütőport, 10 evőkanál lisztet és készre keverjük (egy sűrű masszát kell kapnunk). Ezzel kész is van a piskóta-alaptésztánk!

     Ezután fogjuk az ananászt (amiről persze már leöntöttük a levét) és egyenletesen rászórjuk a tepsibe öntött piskótatésztára. Sütés közben majd úgyis elsüllyed, szóval nem kell nekünk őket belenyomkodni. Ezután előmelegített sütőben, 150-160 C-fokon készre sütjük a sütinket!