Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gombás-tarhonyás rizs

2010.06.05

Hozzávalók 2 személyre (kákabelűeknél 4-re):

1 tasak tarhonya (kis tasak, nem 500 grammos)

2 tasak rizs

3-4 gombakrémleves por (a kis kiszerelésű, a nagyból 2)

Bors (egy teljes evőkanálnyi!)

Olaj

     Az olajat felöntjük fél liter vízzel, beleszórjuk a tarhonyát és a rizst, rádobjuk az evőkanál borst és jól összekeverjük. Mikor fő, nem kell feltétlenül pótolnunk a vizét, csak akkor, hogyha a tarhonya megpuhulásakor nem maradt semmi levünk. Ha maradt, akkor abba beleszórjuk a gombakrémleves port és jól elkeverjük, sőt, folyamatosan keverjük legalább 3 percig! Mikor megvan, levesszük és kis várakozás után rögtön fogyaszthatjuk! Ha sokat várunk vele, bekeményedik és összeáll, nagyon szárazzá válik...