Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ordasok között

2011.09.18

file0185.jpg    Nem tudom, van-e még lehetőség ennek a regénynek a beszerzésére manapság az antikváriumokon kívül, de én mégis azt tanácsolnám mindenkinek, próbálja meg és olvassa el, mert zseniálisan lebilincselő műről van szó! Hogy mi is a lényeg?
    1942, keleti front, ezt gondolom mindenki tudja, mit is akar jelenteni... Szóval ebben az isten háta mögötti pokolban a hírszerzésnél egy átszökött orosz hadnagy jelentkezik, méghozzá nem kisebb állítással, minthogy Ő Heinrich von Goldring báró, aki rögtön felajánlaná hűséges szolgálatait a hitleri németeknek. Azt persze az olvasó már itt sejtheti, hogy valami nem teljesen klappol, de az, amit két fejezettel odébb bevall maga az író, hogy Goldring a szovjetek beépített kémje még semmi! Ezt már mindenki tudta az elejétől fogva, aki olvasta vagy olvasni fogja, az igazi meglepetések később jönnek ám! A regény végére egészen hatalmas titkok derülnek ki, olyanok, amikre csak kevesen gondoltak volna, de hát ettől jó és izgalmas regény, ugyebár...
    Van tehát minden benne:ármány, titok, szerelem, fegyverek, SS, Gestapo, partizánok, világnézetek és a háborút is megtagadó remények és álmok... Egyszerűen kiváló, felejthetetlen és egyszersmind igen hihető, hiszen annyira fájóan éles és pontos képet fest az akkori világról és annak mindennapjairól!