Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dzsip, TOW rendszerrel

2013.11.30

    Harmadik makett ifjontiságom homályából, s az utolsó, ahol még nem csiszoltam le minden részletet összerakás előtt. Ennél fordult ugyanis elő elsőnek, hogy a sok sorja miatt nem illeszkedett minden össze, így ettől kezdve lesorjázok mindent, amit lehet. Szóval ez egy jó lecke volt, pár nehéz órával megspékelve.

dzsip-granatvetovel--5-.jpg

    Alapvetően ezer-meg-egy darabból állónak tűnik, hiszen sok kiegészítő, alternatív részlet van hozzá, melyek felhasználása teljes egészében rajtunk áll. Én az alapot raktam össze, vagyis a TOW-fedélzeti kilövővel készült el. Ezért aztán rengeteg kis darab maradt meg, rádiók, konzolok, zsákok, amiket már nem tudtam hova be- illetve felzsúfolni a makettre.

dzsip-granatvetovel--4-.jpg

    Az egésszel valójában egyetlen bajom volt, hogy a szélvédő üvege nem átlátszó műanyagból készült, hanem papírvékony fóliából, így nagyon sérülékeny és nehéz tisztítani, portalanítani. Ezen kívül, saját hibáimat leszámítva, azt hiszem, ez egy korrekt kis készlet volt, ha valaki sikeresen ráakad valahol, nyugodtan vegye meg, nem bánja meg!
    Szerintem, avagy szubjektív objektívákkal teli értékelésem:
+ sok lehetőség, rengeteg variálható részlet
+ külön figurák (3db) jár hozzá alapból, szóval diorámának is jó
+ gyalogsági gránátvető a plusz figurákhoz

- a szélvédő "üvege"
- nehezen felvihető matricák