Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elda seregek, gyülekezzetek!

2009.05.17

Maszk harcosok (Aspect warriors)

 

KépKép

Zord bosszúálló (Dire avenger)

A Bosszúállók a legelterjedtebb maszkharcosok, az első elda maszk, melyet megalapítottak. Viszonylag gyorsan mozognak és viszonylag jól páncélozottak. Fegyverzetük egy suriken-puska (shuriken-catapult).

Az exarchák fegyverzete emellett kiegészül egy kétkezes karddal is, mellyel közelharcban is jelentős erőt képviselnek.

 

 

*****

 

KépKépSikoltó boszorka (Howling banshee)

A boszorkák elit rohamcsapatok, akik a másodikként megalapított elda maszkot képviselik. Sisakjukba egy pszichotikus erősítő van beépítve, amitől sikolyuk ellenfeleik elméjébe mar, lebénítva azokat. Könnyű, de erős vértet viselnek, fegyverzetük pedig egy suriken pisztolyból és egy energiakardból áll.

A boszorkány exarchák egy erőteljes, kétkezes energiabárdot használnak harc közben, mely bármilyen páncélzaton könnyedén áthatol...

 

*****

 

KépKépTűzsárkány (Fire dragon)

A Sárkányok specializált páncélvadászok, létszámukat tekintve ők vannak a legkevesebben a maszkharcosok közül. Erőteljes vértet viselnek és olvasztó fúziós fegyvereket, amivel pillanatok alatt olvadt kupaccá képesek változtatni bármilyen páncélos egységet.

Exarcháik egy hosszúkás fegyvert, fúziós lándzsát használnak, melynek ereje meghaladja az átlagos Sárkány fegyverekét, s páncéljuk is erősebb, ugyanakkor nehézkesebb is...

 

*****

 

KépKépSötét arató (Dark reaper)

Az Aratók nehézpáncélzatú tűztámogató harcosok, akiknek páncélját úgy tervezték, hogy stabilan tartsa őket, miközben rakéta-sorozatvetőiket használják. A legjobban páncélozott maszk mind közül.

Exarcháik könnyebb vértet viselnek, ami lehetővé teszi számukra, hogy mobil csapásmérő erőként funkcionálhassanak a csata hevében...

 

*****

 

KépKépTámadó sólyom (Swooping hawk)

Repülő maszkharcosok, akik gránátzáporral és lézervetőikkel segítik földhöz kötött testvéreiket a harcban. Az ő vértjük a legkönnyebb, így nagyon serülékenyek.

Exarcháik egy roppant erőteljes sugárvetővel vannak felszerelve és némileg megerősített vértezettel.

 

*****

 

KépKépTámadó skorpió (Striking scorpion)

A skorpiók elit közelharci csapatok, erős, ám mozgékony vértezetben. Fő fegyverük a lánckard, mely mellé egy lézerpisztolyt vagy suriken pisztolyt párosítanak.

Az exarchák vértezete messze erősebb és fegyverzetük kibővül egy pszichotikus méreggel kezelt tűket kilövő fegyverrel, melyet a maszkjuk oldalára erősítenek.

 

*****

 

KépUgró pók (Warp spider)

A Pókok a legújabb elda maszk képviselői, akik speciális vértezetükben, melyhez egy generátor is tartozik, képesek ugrálni a valós és a hipertér között, így semmivé válni és máshol ismét megjelenni. Emiatt a többi elda gyanakvással tekint rájuk, bár elismerik, hogy rendkívüli bátorság kell ahhoz, hogy egy elda a hipertérbe lépjen akár egyetlen pillanatra is. Fegyverük egy hatalmas ágyú, mely felhőszerű, monofiletikus szálakat lő ki, melyek célpontjukat elérve megkeményednek, szinte felszeletelve azt. Ehhez a fegyverhez egy speciális támasztókar is csatlakozik, mely a vértezetükhöz csatlakoztatható.

Exarcháik két csuklópengével harcolnak, s a nehézkes ágyú helyett két speciálisan csatlakoztatott energia-pulzus fegyvert használnak.

Ők az egyetlen elda maszk, akiknek nincsen Főnix Úruk vagy Úrnőjük...

 

*****

 

 

Egyéb katonai egységek 

 

KépŐrző (Guardian)

A Mestervilágok védelmének dereka. Olyan harcosok, akik már visszavonultak választott maszkjuk szolgálatából, vagy azok, akik nem is választottak maszkot maguknak (esetleg kiestek a képzés során választott maszkjukból). Egyszerű vértezettel és sokféle fegyverrel vannak ellátva. A lézerpuskától a suriken puskán át a hálóvetőkig terjed az arzenáljuk.

Ulthwé Mestervilágának speciális Őrzői a Viharőrők, akik csak és kizárólag férfiak lehetnek és nemcsak a Mestervilág védelmét látják el, de portyákon vesznek részt az Iszonyat Szemében...

 

*****

 

KépKépHarlekin (Harlequin) és Nagy Harlekin (Great harlequin)

A Harlekinek kiváltságos elda harcosok, akik a Kacagó isten szolgálói. Öltözetük roppant feltünő, akaratuk szerint változik, fegyverük a harlekin csókja, egy speciális monofiletikus szálat kilövő fegyver. Gyakran használnak suriken és lézerpisztolyokat is. A kiváltságaik egyike az, hogy szabadon dönthetnek arról, részt vesznek-e egy csatában. A harlekinek sosem veszik le az arcukat takaró maszkjukat. A Nagy harlekinek a Harlekin truppok vezetői, akik a legjobb közelharcosok az eldák közül.

 

KépHalálbohóc (Death jester)

A Bohócok a Harlekinek nehézfegyver specialistái, akik koponyamaszkot viselnek és ruháikat elődeik csontjaival díszitik. Ismertek arról, hogy az ő humoruk a legmorbidabb az összes eldáé közül, ami alól talán csak pár sötét elda képezhet kivételt. Minden Harlekin truppban csak egyetlen Halálbohóc van.

 

 

 

 

 

 

*****

 

KépKépPszionicisták (Warlock, Warlock champion, Warlock master, Farseer)

Az elda pszionicistáknak két különböző útja van. Az egyik út a Varázslók útja, akiket átkozottnak tart a többi elda, hiszen lelküket áldozzák cserébe azért, hogy fajtársaikat segíthessék. A Varázslók idővel Bajnokká, majd Mesterré válhatnak, s fejlődésük során erejük is folyamatosan nő, képességeik kiteljesednek. A Varázslók nem beszélnek senkivel, csak akkor, ha utasításokat adnak.Kép

KépA pszionicisták másik útját a Látnokok képviselik, akik képesek a jövőbe tekinteni és a látottak alapján meghozni döntéseiket. A Látnokok az elda Mestervilágok vezetői, parancsaikat lesi minden elda. Harcban ritkán vezetnek másokat, ha jelenlétük szükségessé válik, akkor ott már komoly a helyzet.  A Varázslókkal ellentétben a Látnokok nem számítanak átkozottaknak és gyakran beszélnek másokkal, akik a tanácsaikért folyamodnak hozzájuk.