Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eldák

2008.11.19

Kép     Az Eldák nagyon ősi fajta. Mikor még az emberek barlangokban tengették mindennapjaikat és köveket pattintottak, hogy vadászhassanak, az Eldák népe már hatalmas csillagbirodalmat birtokolt ésbejárt a galaxisunk nagy részét. Erőben és technikai fejlettségben senki nem szállhatott szembe velük, igazi urai voltak a csillagoknak. Ekkor érte el virágzó, tündöklő fajuk az aranykorát. Ezek a hatalmas idegenek külsőre szinte teljesen emberiek, füleik azonban hosszabbak és hegyesek, szemük tündöklő, tekintetük átható. Végtagjaik hosszúak és kecsesek, ettől földöntúlian szépek, mozgásuk kecses, beszédük pedig dallamos s igéző. Ám igazi erejük az elméjükben rejlik, az Eldák ugyanis hatalmas pszionikus hatalmat birtokolnak, s úgy tartják, egyes eldák képesek bepillantani a jövőbe is. Ám ha ez így is van, akkor kérdéses, miért nem látták meg előre saját bukásukat, fényes birodalmuk kegyetlen darabokra hullását. Az Aranykor eldái hedonsitákká lettek, akik mindenből egyre jobbat, többet és töményebbet akartak, s lassan pszichéjük mélyéről előtört a saját végzetük. Féktelen vágyukban az eldák felébresztették álmából Slaanesh-t, a hatalmas Káoszistent, aki elpusztította az eldák otthonát. A dicsőséges birodalom közepén megjelent az Iszonyat Szeme, a hely, ahol a Káosz lakik, s az előözönlő démonhordák kis híján kiírtották a megdöbbent eldákat, akik igyekeztek elmenekülni a végzetük elől.Kép Ám folyamatos harcot kell vívniuk azóta is a Káosz erőivel, hogy a fajuk puszta fennmaradását biztosíthassák. Ám a sors fintora volt, hogy a megtépázott elda faj maga is kettéhasadt a nagy túlélésért vívott harcban. Így születtek meg a renegát és kegyetlen Sötét Eldák, akik a Káosz nevében kínoznak és gyilkolnak le másokat, ezzel biztosítva saját túlélésüket. Az Eldák azonban büszkék maradtak és a harcot választották a Káosz ellen, remélve, hogy egy nap győzelmet arathatnak a kérlelhetetlen ellenfelük fölött. Mivel folytonos harc az életük, az elda nép maga az elda hadsereg is egyben. Minden nő és férfi tagja a seregnek, szabadon választva ki saját harci aspektusaikat, az eldák harcos rendjeinek egyikét, melyet aztán egész életükben szolgálnak. Ezeket a harcos rendeket az eldák Maszkoknak nevezik, s minden rendnek megvan a maga jellegzetes harci maszkja.

Elda Maszkok

 

Tűzsárkány - páncélvadász és elhárító harcosok olvasztó fegyverekkel, a leginkább specifikáltak a maszkharcosok közül, ezért ők vannak a legkevesebben.

Visító Boszorkák - csak nőkből álló,gyorsmozgású közelharci alakulat,egyfajta rohamosztag, elmebénító sikollyal, energiakarddal és egy shuriken-pisztollyal.

Támadó Skorpiók - elit harcosok, pszionikus csapással és közelharci fegyverekkel, gyorsan mozognak és remek vértet viselnek.

Görbe Pókok - nehéz csapásmérő csapatok, akik saját térgenerátorral rendelkeznek, ezzel ugranak teret rohamozáskor.

Lidércőrség - egyedüli élőhalottak, egy elda páncélba költöztetett elda harcos lelke, akiket egy varázsló vezet.

Félelmetes Bosszúállók - a legelterjedtebb elda maszk, shuriken-vetőkkel felfegyverkezve.

Őrzők - az elda sereg dereka, a mestervilágok őrsége, általában öregebb harcosok.

Vihar Őrök - kizárólag férfiakból álló közelharci egység, mely csapásmérésre van kiképezve.

Lecsapó Héják - elda légi csapatok, lézervetőkkel felszerelve.

Sötét Aratók - távolsági maszkharcosok páncéltörő rakétasorozatvetővel és nehéz lemezvértezettel.

Halálbohóc - elit harlekinek, akik varázslói képességekkel is rendelkeznek.

Harlekin - a harlekinek a legnemesebb elda harcosok, számtalan kiváltsággal és képességgel, speciális felszereléssel és kötelességekkel.

Varázsló - erős pszionikus erőket birtokló eldák, akik a társadalom elszigetelt csoportját alkotják, átkozottnak tartva magukat.

Látnok - a legerősebb elda pszionicista és a legmagasabb rangú harcos, aki általában tagja a mestervilágokat irányító tanácsnak.

 

Kép