Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tau birodalom

2011.01.24

Kép      A tau viszonylag fiatal fajnak számít, amely a Birodalommal való 6000 évvel korábbi találkozás óta igen sokat fejlődött. Mikor az első felderítő- és kolonizáló egységek találkoztak a tauk-al, azok még gyűjtögető-vadászó életmódot folytattak, mint hajdan az ősemberek. Ezt látva az Adeptus Mechanicus gyorsan kimondta a tau faj halálos ítéletét, akiket egy hirtelen kitörő, 6000 évig tartó hipervihar mentett meg, mely lehetlenné tette a Birodalom számára, hogy elérje őket. Mire a vihar véget ért, a tauk már csillagbirodalmat alapítottak és technikailag túlhaladták a Birodalmat is egyes területeken. Sikerük kulcsa az emberi ésszel elképzelhetetlen összefogás és összetartás és a hiperűrtől való teljes függetlenség.

     A tau egy humanoid életforma, melynek száraz, kékes bőre van és patákban végződő lábai. A tauk, akárcsak mi emberek, váltivarúak, vannak férfiak és nők közöttük (és szemmel láthatóan emlősök is részben, elnézve a nőstényeiket). Arcuk lapos, orruk nincs, a légzőszerveik a szájukban helyezkednek el. Látásuk szélesebb spektrumú mint a miénk, viszont szemük lassabban fókuszál. Egyike azon kevés fajnak, melyek között nincsenek pszionikus egyedek, így nem eshetnek a Káosz prédájául (ehhez hozzájön az is, hogy hajóik nem lépnek be a hipertérbe).

Kép      Társadalmuk kasztrendszerre épül, melynek oka történelmükben keresendő. Régen a tau törzsek folyamatos és véres háborúkat vívtak egymás ellen, mely már a fajuk puszta létét fenyegette. Aztán egy különös, új törzs jelent meg, az Eterálok, akik békébe kényszerítették a harcoló tau törzseket és egy közös célt adtak nekik: Küzdeni a nagyobb Jóért! Ettől kezdve az Eterálok vezetik a tau népet, melynek specifikus kasztjai az őselemek után lettek elnevezve, mindük egyformán fontos és tisztelt tagja a tau társadalomnak. A harcosok a Tűz kaszt tagjai, ők védik a birodalmat és küzdenek azok ellen, akiket a "nagyobb Jó" koncepciója nem feltétlenül győzött meg (avagy behódolsz vagy behódoltatunk?). A diplomaták a Víz kaszt tagjai, ők igyekszenek meggyőzni másokat a "nagyobb Jó"-ról, mielőtt átadnák a terepet a Tűz kasztnak. A kémek és a pilóták a Levegő kaszt, ők nyilvánvaló, hogy miért is felelősek, míg a kézművesek (avagy a civilek többsége) a Föld kaszt tagja.

     Ifjú faj létére a tau igen felvilágosult és toleráns nép, akikre nem jellemző az emberek beteges idegengyűlölete és ostobasága, avagy az eldák felsőbbrendűsége és lenéző modora (bár a tauk a maguk nézeteit természetesen előbbrevalónak tekintik másokénál, de nyilván elfogadóbbak!). Ennek köszönhető, hogy a tau birodalom rengeteg faj gyűjteménye is egyben. Ezen fajok főleg zsoldosok vagy katonai segítők, kevés köztük a nem-harcos faj.

     Technológiájuk igen fejlett, harcban képesek már azelőtt szétlőni az ellenségeiket, mielőtt azok egyáltalán megláthatnák őket. Minden fegyverük nagy lőtávolságú, mivel a tauk barbárnak tartják a közelharcot (és fizikailag gyengék is hozzá, szóval...). Ez persze nem minősíti a segéd fajokat, mint a mészárlás-orientált Kroot-okat, vagy a repkedő Vespideket. Mivel a tauk számára igen fontos az élet, ezért mindennél nagyobb hangsúlyt fektetnek az egyének védelmére, így remekül páncélozott alakulataik vannak.

     A tau faj történelme során már összemérte az erejét Orkokkal, a Birodalommal, Eldákkal (sötétekkel is), Tiranidákkal, Necronokkal és a Káosz erőivel is, és ezeddig sikeresen túlélte ezeket a találkozásokat, ami igen jó eredmény részükről!

Kép